GRATIS THUISBEZORGD BIJ BESTELLINGEN VANAF €75,-

Wij bezorgen zelf tot in jouw opslag


PERSOONLIJKE SERVICE WAAR JE BLIJ VAN WORDT

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,8!


LANGER & DUURZAMER VERWARMEN

Door een hoge verbrandingswaarde en lage as- en vochtwaardes

Houtbriketten

Als je thuiskomt na een lange koude winterdag, tot op het bot verkleumd met tintelende vingers en  de gedachte door je heen gaat dat je nooit weer warm zult worden, is er niets beters dan die stralende warmte van je kachel. Er is alleen één nadeel… Dat gezeul met dat zware en (vaak) lompe brandhout. 

Gelukkig hebben we de oplossing voor je: houtbriketten! Houtbriketten zijn compacter, verwarmen langer met minder rookvorming en bovenal; zijn goedkoper dan normaal haardhout!

Houtbriketten kopen

Pallet houtbrikettenPallet houtbriketten (105 x 12 stuks)

✓ Hoge verbrandingswaarde van 4,8 KwH/kg

✓ Geen rookoverlast door lage vochtwaarde

✓ Eén houtbriket brandt ongeveer 2 uur

Aanbieding: ontvang volumekorting en bespaar!

houtbriketten kopen

Houtbriketten losse zakken (12 stuks per verpakking)

✓ Hoge verbrandingswaarde van 4,8 KwH/kg

✓ Geen rookoverlast door lage vochtwaarde

✓ Eén houtbriket brandt ongeveer 2 uur

✓Gratis bezorging bij bestellingen vanaf €75,-

Wat zijn houtbriketten?

Houtbriketten zijn houtsnippers die met een enorme kracht zijn samengeperst, waardoor er uiteindelijk een blok compact hout overblijft. In tegenstelling tot normaal brandhout branden dze langer en omdat ze veel droger zijn – wat zorgt voor minder rookvorming – . Daarnaast zijn ze ook nog eens eens een stuk schoner dan normaal brandhout! Toch is niet iedere briket hetzelfde en kan het verschil erg groot zijn.

Hoe wordt een houtbriket gemaakt?

Natuurlijk heb je veel verschillende soorten briketten, maar Fågelfors briketten worden gemaakt van onbehandeld hout. Ook wordt er bij het samenpersen van het hout geen chemisch bindmiddel gebruikt. Door de hoge kwaliteit hout, branden ze langer en geven ze ook tijdens het gloeien nog veel warmte af.

Waar zijn houtbriketten voor geschikt?

In tegenstelling tot pellets, die alleen geschikt zijn voor pelletkachels,  kunnen briketten in allerlei soorten kachels. Dus niet alleen in houtkachels, maar ook als je een speksteenkachel of allesbrander hebt kun je gebruik maken van deze zuinige manier van verwarmen. Ze worden vaak HET alternatief genoemd voor brandhout, omdat de verbrandingswaarde veel hoger is per kilo.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van houtbriketten?

Bij het kopen van houtbriketten moet je letten op de volgende factoren:

  • Verbrandingswaarde
  • Aswaarde

 

Verbrandingswaarde

De verbrandingswaarde wordt meestal uitgedrukt in KwH/kg. Dit geeft aan hoeveel energie je briketten afgeeft per kilo. Hoe hoger de verbrandingswaarde hoe meer waar je voor je geld krijgt. Het loont dus zeker om dit even te vergelijken!

Bij Zweedse Pellets leveren wij houtbriketten met een enorm hoge verbrandingswaarde van circa 4,8 KwH! Alhoewel de kiloprijs wat hoger is, doordat de briketten van schoon en onbehandeld zijn gemaakt, stook je langer en duurzamer. Uiteindelijk dus stukken voordeliger!

Aswaarde

De aswaarde geeft aan hoeveel as er in de briket zit. Omdat as vaak zorgt voor mankementen aan je kachel, wil je dat deze zo laag mogelijk is. Met een lage aswaarde hoef je minder vaak schoon te maken en gaat je kachel langer mee. Daarnaast zorgt as voor isolatie aan de binnenkant van je kachel. Dit zorgt er weer voor dat de kachel warmte vasthoud en dus niet wordt gebruikt voor het verwarmen van je huis!

Bij Zweedse Pellets hebben wij alleen houtbriketten met één van de laagste aswaardes van Nederland. Omdat wij zelf liefhebbers zijn, weten we hoe vervelend het is als je onnodig veel troep in je kachel hebt!

De waardering van www.zweedsepellets.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 148 reviews.