Prijzen pellets

Houtpellets zijn houtsnippers die onder enorme kracht zijn samengeperst, waardoor ze compacter zijn. Omdat het zo compact wordt geperst, hebben houtpellets een veel hogere verbrandingswaarde dan normaal brandhout dat wordt gebruikt in een houtkachel. Beter dan normaal brandhout dus, dat is mooi. Toch is er veel verschil tussen de soorten houtpellets. In dit artikel willen we je dan ook graag wat meer vertellen over de prijzen van de verschillende pellets.

welke pellets zijn het beste

Prijzen van pellets

Wat zijn de prijzen van onze pellets versus die van de concurrentie?

Pellet prijs

Gemiddeld ligt de prijs van een kilo pellets op €0,07 per kWh. Per soort kan dit verschillen. Zo zijn goedkopere producten – net zoals met ieder product – vaak van mindere kwaliteit. Het kan fijnstoffen bevatten, of niet zijn gemaakt van schoon hout. Dit zorgt ervoor dat de verbranding niet schoon is, waardoor er veel vuil in je pelletkachel rond blijft zwerven. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor veel onderhoud en storingen aan je kachel.

Onze eigen producten zijn in prijs duurder dan de meeste aanbieders, namelijk €0,08 per kWh. In ruil hiervoor krijg je de hoogste verbrandingswaarde, de laagste as- en vochtwaarde en geen gebruik van chemische bindmiddelen. Schoon hout dus, met topkwaliteit service voor een eerlijke prijs.

Benieuwd hoe je de beste houtpellets kunt herkennen? Lees dan het artikel Welke pellets zijn het beste? >

Goedkope houtpellets

Het is altijd zo verleidelijk: de beste producten voor een lagere prijs te krijgen. Wij Nederlanders hebben er een handje van. Tuurlijk, ergens diep in die hersenkamer zegt er altijd een sceptisch mannetje; dat kán toch niet? Hier is iets niet mis! Maarja, het is nu eenmaal zo verleidelijk.

Een Volvo kost nu eenmaal wat hij kost, omdat je er de kwaliteit en veiligheid voor terug krijgt die een vierdehands Lada je niet kan bieden. Bij goedkope houtpellets geldt in zekere zin helaas hetzelfde.

Goedkope houtpellets worden vaak gemaakt in lage loonlanden. De kwaliteit en origine van het hout is vaak niet te achterhalen. Om de prijs te drukken wordt het hout met van alles en nog wat gemixt. Plastic en zelfs glas hebben verscheidene geschrokken pelletkachel eigenaren aangetroffen in hun kachel, na het gebruik van goedkope houtpellets.

Een certificaat zegt iets over de kwaliteit, maar ook weer niet alles. Zo blijkt uit een onafhankelijk testrapport dat bijvoorbeeld onze eigen Zweedse Pellets de hoogste verbrandingswaarde hebben samen met de laagste as- en vochtwaardes. Het niet hebben van een certificaat is in dit geval omdat de nationale kwaliteitsstandaard in Zweden zo hoog ligt, dat het er ongebruikelijk is om te werken met certificaten.

Houtpellets prijs

Zoals je hebt kunnen lezen, is de prijs van houtpellets van veel verschillende factoren afhankelijk. Wij verkopen alleen de beste houtpellets, en dus betaal je bij ons ook wat meer dan wanneer je goedkopere pellets koopt. Hieronder vind je de prijzen van onze houtpellets. Klik op het product om door te gaan. Per tien zakken die je bestelt krijg je van ons een staffelkorting.

Op zoek naar topkwaliteit houtpellets?

✓ Tot 20% langer verwarmen door de hoge verbrandingswaarde
✓ Tot 24% minder vocht dan normale houtpellets
✓ Tot 66% minder as dan normale houtpellets
✓ Combinatie van eikenhout en naaldhout voor optimale verbranding
✓ Beoordeeld met een 9,6 door pelletkachel eigenaren!

prijzen pellets

De waardering van www.zweedsepellets.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 211 reviews.

Secured By miniOrange