Veelgestelde vragen

Bezorging & levering

Ik heb besteld, maar er is nog geen contact opgenomen. Gaat er wat mis?

Heb je nog geen Whatsapp, e-mail of telefoontje van ons gekregen na het plaatsen van je bestelling?

Geen zorgen. We nemen 1 á 2 dagen voordat je bestelling wordt bezorgd contact met je op voor een geschikte leverdatum en tijdvak. Tip: als je geen mobiel nummer hebt, sturen we je waarschijnlijk een e-mail, dus kijk ook even in je spam. Als je wel een mobiel nummer hebt, ontvang je altijd een Whatsapp.

Is de maximale levertijd (Dus maximaal 8 werkdagen) verstreken en heb je niets gehoord? Neem dan contact met ons op

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Let op: onderstaande opties gelden tijdelijk alleen bij het bestellen van een pallet houtpellets. Bij losse zakken of big bags is de levertijd door de enorme vraag standaard 8 werkdagen.

Wij hanteren een levertijd van standaard vijf werkdagen. Omdat wij zelf bezorgen, nemen wij na de bestelling contact met je op om de datum en tijd door te geven. In overleg is er veel mogelijk. We plannen de bezorging in een tijdvak van twee uur. Je hoeft dus voor onze bestelling niet een halve middag thuis te blijven. Wel zo gemakkelijk!

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Nadat je bij ons hebt besteld krijg je van ons bericht wanneer je bestelling geleverd wordt.

Bezorgen doen wij zelf met een bestelbus of vrachtwagen. Als je opslag lastig te bereiken is maken wij gebruik van een heftruck. Als een normale personenauto bij je opslag kan komen, is dit voor ons ook geen probleem. Je hoeft dus niet zelf de pellets in je opslag te vervoeren.

Is afhalen ook mogelijk?

Jazeker. Naast dat wij zelf gratis bezorgen kun je ook pellets halen bij een  afhaalpunt van Zweedse Pellets bij jou in de buurt.

Bezorgen jullie ook op de eilanden?

Helaas doen wij dit in de regel niet. Maar, omdat wij zelf onze bezorging doen kun je altijd even contact met ons opnemen om te kijken wat er mogelijk is!

Over onze producten

Zijn jullie houtpellets gecertificeerd?

Onze houtpellets hebben geen certificering zoals bijvoorbeeld Din of ENplus. In Zweden, waar het verwarmen met pelletkachels al vele jaren erg populair is, zijn certificeringen namelijk helemaal niet zo gangbaar als in Nederland. De enorm hoge kwaliteitsnormen die in Zweden gelden, garanderen een hoge kwaliteit.

Onze producent is dan ook al sinds jaar en dag hofleverancier van grote Zweedse bouwmarkten en gerenomeerde tuincentra. Alle houtpellets en briketten zijn afkomstig uit productiebossen. Dit betekent dat de bomen speciaal worden geplant voor de productie van pellets en briketten.

Meer dan 100 klanten beoordelen onze producten en service met een 9,6 gemiddeld. Waar eerdere pellets niet werkten, vinden ze een uitkomst in Fågelfors houtpellets!

Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen of kijken op onze pagina over pellets.

Waarom verkopen jullie één merk producten?

In tegenstelling tot andere aanbieders, verkopen wij maar één merk, namelijk Fågelfors. De pellets en briketten worden allemaal geproduceerd in het gelijknamige dorpje Fågelfors in Zweden.

Wij verwarmen zelf al meer dan veertien jaar met een pelletkachel. Maar met de houtpellets die we in Nederland kochten hadden wij vaak last van storingen en andere problemen. Totdat wij een keer Fågelfors Hylveri houtpellets probeerden. We ontdekten dat deze pellets niet alleen langer branden en meer warmte afgaven. Maar veel belangrijker nog: de kachel bleef schoner en er kwam geen gruis of andere onnodig afval in de kachel of schroef.

We waren zo enthousiast dat we de producent Lars-Ola een bericht hebben gestuurd. Wat bleek: dit familiebedrijf maakt gebruik van schoon hout en perst dit dus niet, zoals bij veel andere pellets samen met ander gruis. Dit zorgt voor een één van de hoogste verbrandingswaardes, maar ook voor de laagste aswaarde en vochtwaarde. Zo heb je minder last van mankementen zoals storingen en problemen met je pelletschroef.

Kort gezegd: wij willen alleen de allerbeste producten leveren, want wij weten zelf hoe frustrerend slechte pellets zijn. Daarom kun je bij ons dan ook maar één merk kopen. Maar wel een merk waar we trots op zijn en volledig achter staan!

Benieuwd naar waarom zoveel pelletkachel eigenaren enthousiast zijn over Zweedse Pellets? Bekijk dan hier de pellets kopen van Zweedse kwaliteit

 

Waarom zijn Fågelfors pellets per kilo duurder dan sommige andere merken?

Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste is de verbrandingswaarde in KwH/kg iets hoger (circa 5,4 Kwh/kg). Maar het grote verschil zit in de topkwaltiteit houtsnippers die worden gebruikt voor de houtpellets. Dit zorgt voor een enorm lage aswaarde. As is de nummer één sloper van je pelletkachel. Het zorgt voor veel voor isolatie van je kachel, waardoor je warmte verliest. Daarnaast zorgt as ervoor dat je vaak de binnenkant van de pelletkachel schoon moet maken.

Ook de vochtwaarde van Fågelfors pellets zijn lager dan andere merken. Dit zorgt voor minder storingen in het moederboard en dus voor minder onderhoud. Ten slot zorgt de topkwaliteit hout ervoor dat er geen stof of andere viezigheid in je kachel komt en hebben de pellets een verbranding van 99%.

Kort gezegd: per kilo zijn houtpellets van het merk Fågelfors net iets duurder dan andere merken. Maar, als je wilt dat je pelletkachel langer mee gaat en je langer wilt stoken met dezelfde hoeveelheid, dan loont het om te kiezen voor topkwaliteit houtpellets.

Wat zijn de afmetingen van een pallet houtpellets?

Lengte: 120 cm
Breedte: 80 cm
Hoogte: 160/165 cm (afhankelijk van hoe ze worden gestapeld)

Heb ik 6mm of 8mm pellets nodig?

Met 6mm of 8mm bedoelen we de diameter van de pellet. 8mm zijn dus dikker en worden veelal gebruikt voor grotere industriële kachels. 6mm is voor normale pelletkachels het meest gangbaar.

Ben je op zoek naar 8mm pellets? Deze staan niet op de website maar bieden wij wel aan. Neem contact met ons op om samen vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Kunnen deze pellets ook in een gewone haard met korf?

Jazeker! Als je een speciale pelletkorf hebt voor je houtkachel kunnen ook onze houtpellets in de korf. Groot pluspunt: door de droge compacte pellets heb je geen geknetter meer in je haard, zoals je dat hebt met houtblokken!

Verkopen jullie ook houtpellets in bulk of in big bags?

Helaas is het bij ons niet mogelijk om houtpellets in bulk of in big bags te bestellen. Wel geven wij volumevoordeel wanneer je 2 (€25) of 3 (€35) pallet houtpellets bestelt.

Update 05-12-2019: op dit moment zijn de big bags vanwege de grote vraag uitverkocht. Het product vind je weer terug op de houtpellets pagina als deze weer in voorraad is.

Wat zijn de afmetingen van jullie houtbriketten?

Pallet houtbriketten

Lengte:  120 cm
Breedte: 80 cm
Hoogte: 150 cm

Losse verpakking houtbriketten

Lengte: 15,5 cm
Breedte: 37 cm
Hoogte: 19 cm

Wat zijn de specificaties van jullie houtpellets?

Fågelfors Hylveri Houtpellets

  • Verbrandingswaarde: 5.4 kWh/kg
  • Aswaarde: 0,3%
  • Vochtwaarde: 7,6%
  • Laag chloorgas gehalte

Wil je meer weten over onze houtpellets? Bekijk de pellets kopen of lees meer informatie over houtpellets!

Bestellen & betalingen

Wat voor betaalmethodes hanteren jullie?

Je kunt bij ons afrekenen met de volgende methodes:

iDeal
Met iDeal kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk afrekenen met je Nederlandse bankrekening.

Mistercash
Met Mistercash kun je veilig en gemakkelijk betalen met je Belgische bankrekening.

SOFORT banking
Met SOFORT banking betaal je veilig en vertrouwd met een buitenlandse bankrekening.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden kun je hier vinden: algemene voorwaarden

De waardering van www.zweedsepellets.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 359 reviews.

Secured By miniOrange